Automatiseer het
Wwft-cliëntenonderzoek

Het KYC-proces kent veel repeterende bulkwerkzaamheden. Zoals het opvragen van uittreksels uit het Handelsregister, het checken van de UBO, het bepalen van de tekenbevoegde(n), de ondertekening van de UBO-verklaring of het controleren op PEP- en sanctielijsten. Tijdrovende activiteiten die zich uitstekend lenen voor automatisering. Met onze tool KAM-X is in 8 slimme stappen uw KYC-proces volledig geautomatiseerd. Zo werkt het:
vraag een gratis demo aan
KvK-nummer opvragen en verifiëren
1.

KvK-nummer opvragen en verifiëren


Voer het KvK-nummer in en haal de bedrijfsgegevens bij de Kamer van Koophandel automatisch op. Bestaat het bedrijf niet of is het failliet, dan wordt dat direct getoond. Geen verrassingen meer!
Organogram bepalen
2.

Organogram bepalen


Het automatisch opgestelde organogram toont u alle Nederlandse organisaties en (buitenlandse) bestuurders of (buitenlandse) enigaandeelhouders. Zo ziet u precies hoe de eigendoms- en zeggenschapsstructuur van de klant in elkaar zit.
UBO's bepalen en verifiëren
3.

UBO's bepalen en verifiëren


Breng de waarschijnlijke belanghebbenden van uw klant direct in beeld. Stuur automatisch de UBO-verklaring naar uw klant voor digitale ondertekening
Tekenbevoegden bepalen en identificeren
4.

Tekenbevoegden bepalen en identificeren


Geen organisatie is te complex! Automatisch wordt bepaald wie bij een organisatie tekenbevoegd zijn en welke bevoegdheid zij hebben. Een tekenbevoegde identificeert zich digitaal via iDIN of de paspoort/id-scan.
Risico's bepalen
5.

Risico's bepalen


Sluit bedreigingen uit doordat u ziet waar de mogelijke product-, geografische, integriteits- en organisatiesrisico’s bij uw klanten liggen.
Risico niveau aanpassen
6.

Risico niveau aanpassen


Automatisch is het risico niveau bepaald. Klantonderzoek klaar? Pas het risico niveau handmatig aan.
Stappen vastleggen in een dossier
7.

Stappen vastleggen in een dossier


Zorg dat u voorbereid bent op een audit. Alle stappen die u, uw klant of het systeem uitvoeren, worden automatisch vastgelegd in een auditlog.
Dossier actueel houden
8.

Dossier actueel houden


Is er een nieuwe bestuurder of is de organisatie failliet? Alle KvK-wijzigingen worden automatisch bijgehouden in het dossier. Zo kunt u event driven herbeoordelen en bespaart u tijd.
<strong>KAM-X</strong>: 8 stappen, 1 aanpak

KAM-X: 8 stappen, 1 aanpak

Wie kiest voor optimaal gemak, kiest voor KAM-X. Met 8 stappen wordt uw KYC-proces volledig geautomatiseerd. KAM-X vervangt het handmatige WWFT-cliëntenonderzoek dat nu nog bij veel organisaties wordt uitgevoerd. Een tijdrovende en foutgevoelige klus. KAM-X verricht het grootste gedeelte van de onderzoeken volautomatisch. Na invoer van het KvK-nummer worden de risico's bepaald. Daarnaast worden de tekenbevoegde(n) bepaald, het organogram opgesteld en kan de identificatie van personen volledig online plaatsvinden. Met KAM-X besparen organisaties tijd en geld en zijn ze altijd voorbereid op een audit.
Meer weten over geautomatiseerde Wwft?
Download onze whitepaper
Vul het formulier in en download direct onze whitepaper

Wij nodigen u graag uit voor een demo en kennismaking

neem contact met ons op