Home   ›   Kennisbank   ›   Nieuws   ›   13 april webinar: voldoe jij, als ondernemer, aan alle regels, als je de grens over gaat?

Webinar: voldoe jij, als ondernemer, aan alle regels, als je de grens over gaat?

Meld je direct aan voor dit gratis webinar

13 april 2023

15.00 - 16.00 uur

Internationaal handelen wordt steeds complexer en dat geldt niet alleen voor grote bedrijven. Denk maar aan internationale handelsembargo’s, aan sancties of aan het gebruiken van de juiste internationale handelsdocumenten. 

Geen enkel bedrijf zal zeggen niet te willen voldoen aan wet- en regelgeving. Maar waar begint en waar eindigt jouw verantwoordelijkheid? Een paar voorbeelden:

  • Een mkb’er die wil exporteren naar het Verenigd Koninkrijk, moet, na de Brexit, de oorsprong van de goederen bewijzen – hoe doe je dat nu?
  • Mijn goederen duiken opeens op in oorlogsgebied, kan ik daar problemen mee krijgen?
  • Mijn klant wil ik dat ik de goederen aflever op een ander adres. Verandert er wat voor mij?

Het goed toepassen van de regels voorkomt naheffingen en boetes en kan zelfs in je voordeel werken. Denk bijvoorbeeld aan een vermindering of aan het helemaal niet betalen van invoerrechten.

Wat neem je mee uit dit webinar?

Tijdens dit webinar vertellen we je hoe je een risicoanalyse opstelt, zodat jij weet bij welke klanten en bij welke bestemmingen bepaalde risico’s kunnen optreden. We laten je zien hoe je gestructureerd kunt bepalen waar verbeterpunten liggen en hoe je hiermee aan de slag kunt. Verder krijg je uitleg over de praktische tool ‘Sanctioncheck’ die je helpt bij het checken van of je te maken hebt met personen, organisaties of landen, waar bepaalde sancties op van toepassing zijn. 

Voor wie?

Voor de mkb’er die internationaal zakendoet en die op een praktische manier wil voldoen aan wet- en regelgeving. 

Doel

Na het volgen van dit webinar weet je waar de risico’s liggen op het gebied van trade compliance. Je krijgt inzicht in hoe jij gestructureerd een inschatting van de risico’s kunt maken, zodat de regels in je voordeel in plaats van in je nadeel gaan werken. 

 Sprekers

  • Ronald Kok, evofenedex
  • Frans Kloosterman, Tikl

Programma

  • Introductie
  • Opstellen van een risicoanalyse
  • Identificeren van verbeterpunten en de vervolgstappen
  • Uitleg over het pakket ‘Sanctioncheck’ van Tikl
Posted: 14-03-2023
In: Nieuws